Волинь Новини

На Волині військовий підпалив авто: що відомо

Головне фото ілюстративне 

Нововолинський міський суд призначив півтора роки умовно 27-річному військовому, який підпалив авто бухгалтерці комунального підприємства з мотивів помсти. Інцидент стався ще у червні 2019 року. Тоді вночі чоловік проник в гараж та підпалив автомобіль Ford Mondeо, спричинивши збитків на 257 тис. грн. Суд визнав чоловіка винним за двома статтями, втім, йому призначили умовне покарання.

Про це пише Zahid. net. 

Як йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 5 листопада, інцидент стався у червні 2019 року. Тоді 27-річний Павло Д., який служить у військовій частині Володимира-Волинського, прибув на територію гаражного масиву. Знайшовши гараж Віти О., якій він хотів помститись, чоловік збив замок металевою палкою та зайшов у приміщення.

«Використавши пляшку з легкозаймистою речовиною, яку відшукав на місці вчинення злочину, облив нею автомобіль марки Ford Mondeo та підпалив його. Після чого, переконавшись, що полум’я розгорілось, залишив місце вчинення злочину», – йдеться у вироку. Таким чином, він спричинив шкоду на 257 тис. грн.

Відомо, що власниця авто є бухгалтеркою місцевого комунального підприємства. У судовому рішенні йдеться, що обвинувачений спалив їй авто з мотивів помсти, але що саме підштовхнуло його до цього, у матеріалах справи не зазначено.

У суді обвинувачений визнав свою провину повністю. Суддя Андрій Василюк визнав чоловіка винним у порушенні двох статей ККУ, зокрема, про порушення недоторканності житла та про умисне знищення майна. Втім, підсудного звільнили від відбування покарання та призначили 1,5 роки умовно.

У рішенні не вказано нічого про те, чи повинен чоловік відшкодувати спричинені збитки. Натомість з нього стягнуть понад 16 тис. грн. судових витрат. Зазначається також, що чоловік має право оскаржити вирок протягом 30 днів з моменту його проголошення.