Волинь Новини

“Червона” зона на Волині: як минув перший день з новими обмеженнями

Від сьогодні Волинська область – у “червоній” зоні епідемічної небезпеки. В області перевищені показники госпіталізації, завантаженості ліжок із киснем та захворюваності. Червоний рівень передбачає низку обмежень. А саме: забороняють роботу закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів і не тільки. А обійти обмеження можна тільки вакцинацією.

Як минув перший день у червоній зоні на Волині – дивіться у сюжеті 12 каналу.

З самого ранку при входах у торгово-розважальні центри – натовпи. Відвідування закладів – одне з обмежень для волинян.  Хто без документів – розвертаються і йдуть назад. Хто отримав лише одну дозу вакцини – обурені. Бо, кажуть, для того, щоб отримати другу, потрібен час. В свою чергу, охоронці твердять: діють за законом.

Лучани по-різному ставляться до обмежень. Втім, більшість ситуацію розуміє.

Серед обмежень “червоної” зони і відвідування закладів громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування. Вони мають право працювати лише у випадку, якщо 100% працівників мають зелений сертифікат про вакцинацію. Тобто – отримали дві дози. Допускають також цифровий сертифікат про негативний результат тесту на коронавірус чи про одужання. Директор луцького “Кораблика” Іван Цимбалюк каже: людей менше в рази.

“Ми повідомили в соцмережах, що ми працюємо, доносимо те, що ми вакциновані і готові для роботи. Дотримуємося усіх норм”, – пояснює Іван Цимбалюк.

За такими ж правилами працюють і більшість закладів у Луцьку. Правда, усі – напівпусті.

Є зміни і в освітньому процесі. Усі школи восьмого листопада впродовж щонайменше двох тижнів, навчатимуть дистанційно. У звичайному режимі лишаються учні 1-4 класів і дошкільнята.