Волинь Новини

На Волині у батьків забрали двох дітей

У поле зору поліції сім’я потрапила через те, що напередодні один з братів загубився. Його розшукали поліцейські у Луцьку та повернули додому.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області, пише ІА Конкурент.

У четвер, 4 листопада, аби перевірити умови проживання сім’ї, в село Тростянець приїхали поліцейські офіцери місцевої громади та начальник служби у справах дітей Ківерцівської міської ради. І батько й мати мали ознаки сильного алкогольного сп’яніння.

Один з братів перебував на вулиці, інший – у школі. Сусіди негативно охарактеризували батьків хлопчиків, погані умови проживання зафіксовано й в акті обстеження, до того ж, діти розповіли, що їх б’ють, менший взагалі хотів утекти від мами.

Аби зберегти життя й здоров’я братів, офіцери громади на службовому авто доставили їх в центр соціально-психологічної реабілітації.

На батьків склали протокол за ст. 184 КУпАП ( ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання малолітніх та неповнолітніх дітей). Рішення прийме суд.

Після спілкування з батьками компетентні органи приймуть необхідне рішення щодо подальшої долі дітей 11 і 7 років.