Волинь Новини

У Луцьку – протест: підприємці назвали свої вимоги

Під стінами Волинської облдержадміністрації підприємці влаштували акцію протесту. Вимагають скасувати встановлення касових апаратів з нового року.

Про це розповіла Суспільному голова громадської організації «Приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери» Тетяна Іовенко, пише ІА Волинські Новини.

Мітинг розпочався о 9 годині ранку 4 листопада. Зі слів організаторки, акція безстрокова.

Зі слів Тетяни Іовенко, на мирну акцію протесту зібралось 150 підприємців. Додає: підприємці щодня будуть о 9 годині збиратися під стінами облдержадміністрації, поки до їхніх вимог не дослухаються.

Також підприємці вимагають занести та почати розглядати законопроєкти щодо «Осучаснення та спрощення трудового законодавства», а також «Врегулювання ринкового нагляду». Свої вимоги вони передали у зверненні до депутатів обласної та Верховної ради України через заступника голови облдержадміністрації Ігора Чуліпу. Він вийшов поспілкуватися з мітингувальниками.

О 10 годині підприємці розійшлися. Зі слів правоохоронця Василя Климюка, порушень під час мітингу не було.

Нагадаємо, 63% підприємців вважають запровадження обов’язкових касових апаратів для малого бізнесу утисками з боку влади. В той же ж час 51% опитаних українців підтримують цю ініціативу.

4 листопада 2020 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає відтермінування на один рік застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування для малого та середнього бізнесу.