Волинь Новини

Прийнято Постанову “Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України у сфері освіти і науки”

Сьогодні, 3 листопада у стінах Верховної Ради депутати проголосували за Постанову №6156, яка передбачає нагородження відзнками Верховної Ради у сфері освіти і науки. Про це повідомила народна депутатка, членкиня політичної партії “За майбутнє” Ірина Констанкевич  на сторінці Facebook.

Відтак, постановою уточнено відповідні положення про відзнаки Верховної Ради України у сфері освіти і науки, збільшено кількість самих відзнак, залучено до конкурсу наукових робіт на премії та стипендії молодих учених у галузі національної безпеки і оборони та в інших сферах, що пов’язані з дослідженнями, які містять таємну інформацію, а також ширше використовувати потенціал молодих докторів наук щодо здійснення ними законотворчої діяльності.

“Депутати “За Майбутнє” безперечно підтримують дану постанову , тому що ми вважаємо, що наука має бути належно профінансована. Але відразу наголошую, що це лише крапля в морі тієї потрібної необхідної підтримки, яку мала би надати держава для науки і науковців. Питання недофінансування є справді хронічним. І  якщо ми порінявняємо видатки із державних бюджетів  на науку щороку, те зростання, що відбувається є мізерне”, – зазначила Ірина Констанкевич.


Постанова передбачає рівномірне розподілення премій педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти за регіонами та за типом закладів освіти.

Тим паче, кількість премій ВР педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної та позашкільної освіти збільшено з 30 до 54 премій. Премія становить 60 розмірів прожиткового мінімуму. (136 200 грн нинішнього року)

Кількість премій ВРУ молодим вченим збільшено з 30 до 50 премій. Премія становить 60 розмірів прожиткового мінімуму. (136 200 грн )

Кількість іменних стипендій ВРУ для молодих учених-докторів наук збільшено з 30 до 50 стипендій. Усе аналогічно (136 200 грн).

Кількість Премій ВРУ найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти збільшили з 30 до 50. Премії складають 100 000 грн.

Проект Постанови зареєстровано за №6156.