Волинь Новини

«Лікарня перетворилася в інфекційний госпіталь», – волинський лікар

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили проблеми, які виникають під час лікування стаціонарних хворих у Рожищенській багатопрофільній лікарні та стан вакцинації проти коронавірусної інфекції.

Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Як повідомив головний лікар Рожищенської лікарні Віктор Редзій, станом на 1 листопада в медзакладі перебуває 57 хворих, із них 44 – підтверджені та 13 – з підозрою, 32 – на кисневій терапії. Середній вік пацієнтів – за 50 років.

«З вересня ми почали працювати з ковідними хворими, тоді нашу лікарню внесли в перелік закладів, в яких надають допомогу таким пацієнтам. За цей час пролікували 138 людей. Спочатку інфекційне відділення було на 15 ліжко-місць, потім розширили на 50, тоді на 60, зараз воно розраховане на 100. Практично вся лікарня перетворилася в інфекційний госпіталь», – наводить невтішні цифри головний лікар.

Діабетикам можна їсти солодке!
Виявилося, головний ворог цукрового діабету – звичайний домашній…

 

За цей період виписали 97 пацієнтів, п’ять, на жаль, померли. Серед усіх хворих, які знаходилися на стаціонарному лікуванні, лише четверо були вакциновані. Це ще раз підтверджує той факт, що щеплені легше переносять інфікування коронавірусом.

Віктор Редзій

Віктор Редзій

 

За словами Віктора Редзія, основною проблемою у боротьбі з COVID-19 є те, що Національна служба здоров’я України досі не підписала з Рожищенською лікарнею договір на ковідний пакет. Тому лікуватися хворі змушені власним коштом.

Ситуацію частково рятують залишками медикаментів із попередньої ковідної кампанії, але і їх уже дуже мало.

«Виникає питання і в розміщенні пацієнтів, особливо тих, які не можуть самостійно ходити та дихати. Практично 90 відсотків – лежачі хворі. Не вистачає ліжок, постільної білизни, потік пацієнтів збільшується, не витримує навантаження електропроводка, яку не так швидко і просто заміни. Працюємо в посиленому режимі. Дійсно, на сьогодні вакцинація – єдиний метод, який може запобігти важкому перебігу захворювання», – наголосив Віктор Редзій.