Волинь Новини

За кілька днів Волинь ризикує потрапити в червону зону

Через стрімке збільшення кількості хворих на ковід та завантаженість лікарняних ліжок Волинській області загрожує перехід в червону зону, де діють найсуворіші обмеження.

Про це у вівторок, 2 листопада, під час брифінгу сказала заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська, – повідомляє Перший.

«15 областей і Київ вже перебувають в червоній зоні. Там працюють тільки навчальні заклади, де вакциновано 100% персоналу, і ресторани, спортзали, розважальні заклади, де 100% працівників і відвідувачів вакциновані або мають ПЛР-тести. На Волині також ситуація погіршується. В окремі дні маємо рекордні цифри хворих і швидше за все вони лише ростимуть. Щотижневий приріст хворих – 20-30%. А в порівнянні з вереснем їх побільшало у 10 разів», – сказала посадовиця.

 

З її слів, по двох з шести показників область вже перевищила допустимі норми. Це кількість нових випадків на 100 тисяч населення, а також рівень госпіталізації.

«Також зараз завантаженість ліжок з киснем – 66,7% замість дозволених 65%. Якщо цей показник збережеться ще на два дні, область має великі шанси потрапити в червону зону. Окрім цього коефіцієнт виявлення нових випадків наближається до межі», – додала Лариса Дудковська.

Лише два з шести показників залишаються в нормі. Це рівень охоплення тестувань, а також динаміка рівня госпіталізації.