Волинь Новини

ВНУ продовжуватиме співпрацю з французьким інститутом в Україні

Волинський національний університет імені Лесі Українки продовжує співпрацювати з міжнародними партнерами. 28-го жовтня відбулася зустріч із представниками Французького інституту в Україні. 

Університет представляли ректор Анатолій Цьось, проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Лариса Засєкіна, завідувач кафедри педагогічної та вікової психології Ярослав Гошовський і доцент Оксана Іванашко, завідувач кафедри романських мов та інтерлінгвістики Ольга Станіслав. 

вну

Французький інститут в Україні був представлений радником з питань культури та співробітництва, директором Французького інституту в Україні Олів’є Жако; менеджером проєкту європейських програм Французького інституту в Україні Матьє Радубе; менеджером проєкту «Дім Європи» Вікторією Довгань. 

Одна з ключових тем для розмови – спільна реалізація Мандрівного табору європейської молоді. Європейські молодіжні табори проводить Французький інститут в Україні в межах європейської програми «Дім Європи». Вони складаються з організації освітніх заходів, спрямованих на заохочення роздумів про актуальні та соціальні питання, що лежать в основі проблем, що хвилюють і Європейський Союз, і Україну, для учасників віком від 11 до 16 років. 

вну

На початку зустрічі слово взяв очільник ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось. Ректор розповів, що одна з конкурентних переваг Університету – академічна мобільність і міжнародна співпраця. Також Анатолій Васильович закцентував увагу на важливості співробітництва з французькою стороною. «Ми готові до будь-яких форм співпраці», – заявив він. 

Директор Французького інституту в Україні Олів’є Жако розповів, що це його перший візит до університетів в Україні. Він подякував ВНУ імені Лесі Українки за зустріч, а також за співпрацю в організації Мандрівного табору європейської молоді. «Ви добре підготувалися. Ваша заявка була однією з найкращих», – зауважив Олів’є Жако. 

вну

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Лариса Заєскіна розповіла, що ВНУ імені Лесі Українки намагається налагодити співпрацю з французькими університетами в напрямі академічної мобільності. Зокрема, ми зацікавлені у тому, щоб наші студенти мали змогу їздити у Францію для навчання в місцевих закладах вищої освіти. Окрім цього, Лариса Засєкіна розповіла про ідею проведення фестивалю «Французька весна» на базі Університету. 

вну

Доцент кафедри педагогічної та вікової психології Оксана Іванашко подякувала Французькому інституту в Україні за довіру щодо співпраці в організації Мандрівного табору європейської молоді: «Впевнена, що заявок було багато, а те, що вибір впав на нас, – дуже приємно». Вона розповіла про те, як відбуваються заходи в межах табору та враженням дітей від них, а також про можливість співпраці в межах інклюзивних проєктів. 

вну

Завідувач кафедри педагогічної та вікової психології Ярослав Гошовський закцентував увагу на можливостях профільного факультету, практичному застосуванні знань студентами та реалізації різних проєктів.