Новини

У ВООЗ спрогнозували появу нового вірусу

У майбутньому на Землі з’явиться небезпечний вірус, який людство не зможе контролювати.

Про це 29 жовтня на зустрічі міністрів фінансів та охорони здоров’я G20 у Римі заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейєсус, пише Кореспондент з посиланням на ТАСС.

За його словами, поява на Землі ще одного вірусу, поширення якого неможливо буде стримати, є «безперечною з точки зору біології».

«Навіть якщо ми покладемо край цій пандемії, ми повинні отримати уроки, які вона нам дає, і підготуватися до наступної. Безсумнівним з точки зору біології є те, що в якийсь момент з’явиться ще один вірус, який ми просто не зможемо стримати», – наголосив він.

Гебрейєсус також зауважив, що для боротьби із «загрозами високого рівня» необхідна «політична участь на високому рівні».

Він закликав учасників зустрічі G20 підтримати укладання юридично зобов’язуючої міжнародної угоди щодо підготовки до пандемій та реагування на них. Відповідне рішення планується ухвалити на спеціальній сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я у листопаді.

Глава ВООЗ також звернув увагу на відсутність у світі рівності у доступі до вакцин, нагадавши, що зараз від вірусу повністю прищепилися 36% жителів планети, тоді як в Африці цей показник становить лише 6%.