Волинь Новини

У рамках всеукраїнської акції, волиняни висадили 2,5 мільйони дерев

Триває всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента України «Зелена країна». Сьогодні, 30 жовтня, вона відбулася у кожному куточку держави. В нашій області відповідні акції провели у всіх держлісгоспах області. Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Загальнонаціональна толока «Створюємо ліси разом» відбувається у співпраці з Акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту Greening of the Planet.

Центральна акція за участі голів Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, обласної ради Григорія Недопада та начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка відбулася у ДП «Ківерцівське ЛГ».

У кв. 36, вид. 7 Ківерцівського лісництва керівники області разом зі своїми заступниками та лісівниками висаджували дуб та сосну. Загалом – майже 3500 майбутніх деревець тепер росте на 0,7 га площі.

Юрій Погуляйко наголосив, що така ініціатива Президента на Волині одразу знайшла підтримку. І це – перш за все, завдяки позиції лісівників, які активно розпочали осінню кампанію – відновлюючи ліси та створюючи нові зелені зони.

 

– Ліси на Волині створюються постійно. Я особисто не вперше беру участь у таких акціях. Сьогодні ми долучилися разом із заступниками та керівниками відділів. Дякую особисто за гарну організацію начальнику управління Олександру Кватирку та всім лісівникам Волині, – зазначив Юрій Погуляйко.

Григорій Недопад наголосив, що такі акції необхідні, адже питання відтворення лісів важливе для всієї країни. На Волині, де ліси відіграють особливу роль не лише екологічну, а й економічну, це розуміє кожен.

 

– Долучаємося до подібних акцій завжди, постійно відгукуючись на запрошення лісівників. Розуміємо, що ми всі разом несемо відповідальність за ліси Волині. Зелена країна та область зокрема – наша спільна ціль і завдання, – зазначив голова обласної ради.

 

Олександр Кватирко поінформував про виконання в області відповідного Указу Президента, зазначивши, що Волинь на зеленій карті країни залишається в лідерах. Протягом осінньої лісокультурної кампанії вже висаджено понад 2,5 млн штук майбутніх дерев. Сьогодні заплановано висадити ще півмільйона сіянців та саджанців. Робота триватиме, поки дозволятимуть погодні умови.

Головний лісівник області також подякував усім волинянам, які активно долучаються, чим подають іншим гарний приклад.

– Участь у таких заходах найвищих керівників області – це привернення уваги до нашої роботи, особливий акцент на важливості справи. Лісівники завжди відновлювали ліс, незалежно від будь-яких обставин. Це наше головне завдання. Але останніми роками питанню лісів дуже багато уваги з боку Президента, місцевої влади, громадян –  і нам це дуже приємно. Дякуємо кожному учаснику акції! – наголосив Олександр Кватирко.

 

Довідково. Загалом на Волині в рамках осінньої лісокультурної кампанії-2021 вже висаджено 2,6 млн штук сіянців та саджанців основних і декоративних порід. Приємно, що перший мільйон із загальнонаціонального мільярда  висадили саме в нашій області. Переважно над цим працюють самі лісівники, активно залучаючи громадськість у рамках всеукраїнської акції Держлісагентства «Створюємо ліси разом! Долучаються до справи відновлення лісів також інші лісокористувачі області.

Постійно тривають обговорення й щодо можливості виділення земель громад для створення нових лісових площ. Особливо на ділянках, які не придатні для ведення сільського господарства.

Лісівники під час численних зустрічей і нарад звертаються із проханнями до голів територіальних громад про виділення таких площ. Зі свого боку зобов’язуючись власними силами провести всі необхідні заходи зі створення нових лісів, які в майбутньому приноситимуть користь, перш за все, саме громадам.