Блоги Важливо Волинь Новини

“Ні страховки, ні пенсійного, а їздять гроші заробляють” – водії міжміських автобусів про BlaBlaCar

В Україні набрали чинності обмеження щодо пасажирських перевезень між регіонами. Від водіїв і пасажирів тепер вимагають додаткові документи – сертифікат про вакцинацію або ж негативний тест на COVID-19. 

     

Журналісти інформаційного порталу Волинь#infa вирішили дізнатися, як працюють нововведення на луцькій Автостанції №1 та що про це думають водії. Проте, ніхто з нас не міг подумати, що водії не захочуть розповідати про нововведені правила. Майже усі на відріз відмовлялися. В чому причина?

А проблема полягає в тому, що введені нові правила для перевезення пасажирів – вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, це є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту, проте громадяни, що не мають вакцинації або ж негативного тесту на Covid, користуються BlaBlaCar, або ж Блаблакар — найбільшою у світі онлайн-платформою для пошуку автомобільних попутників.

Підійшовши до водіїв, що чекали на виїзд, ми почули обурені фрази: “Чому ви не пишете про Блаблакар? Пишіть про них”, “Вони не мають ні страховки, ні пенсійного, податки не платять, а людей возять і гроші заробляють…”, “Поліція, каже, що немає законів для них, вони ж не можуть зупиняти усіх…”.

Сколько зарабатывают на Блаблакар его владельцы

Сьогодні на BlaBlaCar справді є попит, поїздки бронюють швидко, а водії, що шукають попутників тести на коронавірус не просять. А от ситуація з перевізниками погіршилася, водій, якого ми зустріли у диспетчерській погодився розповісти, який наплив людей є зараз.

“Після нововведень ми втратили 60% пасажирів. От сьогодні на Львів віз 3 людини. В Ужгород четверо тільки їдуть. Водії справді ображені на BlaBlaCar, бо вони нагло забирають людей. Ніхто не має на них управи “- розповів Сергій.

Підійшовши до каси квитки без сертифікату купити можна, проте доїхати в інше місто – ні.