Важливо Новини

На Волині від ускладнень коронавірусу помер спортсмен

У селі Піддубці Луцького району помер ветеран спорту, та місцевий активіст.

Про це повідомляє житель села Піддубці, колишній народний депутат Анатолій Горбатюк, пише Волинь24.

За словами політика освітянин помер від ускладнень коронавірусу.

“Важко втрачати людей, які довгий час були поруч біля тебе, які залишили по собі помітний слід в твоєму житті. Клятий коронавірус забрав від нас першого випускника з Піддубців факультету фізвиховання Луцького педінституту, який відразу після інституту в 1974 році, повернувся в рідне село, в новозбудовану середню школу вчителем фізкультури. Це був Родюк Юрій Олексійович – молодий, перспективний педагог, який запалив у нас багатьох учнів вогник любові до спорту і фізкультури”, – пише пан Горбатюк.

За його словами, під керівництвом Юрія Родюка, учні школи вперше почали вигравати призові та перші місця з футболу і волейболу, баскетболу і легкої атлетики в Луцькому районі, в області серед сільських спортсменів і брати участь в республіканських змаганнях ФСТ “КОЛОС”.

“В 1981 році за високі показники на спортивній ниві в сільській школі, Юрія Олексійовича запросили в Ківерцівський район очолити райспорткомітет і його вже доля поєднала з цим районом. Але Юрій Олексійович залишався завжди вірним своєму селу і спорту в Піддубцях. Він завжди був в нас на стадіоні на майже всіх серйозних заходах і змаганнях, постійно телефонував і цікавився здобутками села на спортивних змаганнях. А ще Юрій мій двоюрідний брат, мій перший наставник в спорті, який завів мене і мого друга Швая Олександра в спортивну школу і спрямував нас в світ спорту і фізкультури. Дякуємо за все добре, що ви для нас, сільських дітей, робили, вчили нас, переживали і турбувались за нас. Таких фанатів спорту, як був Юрій Олексійович, в нас є мало”, – йдеться у повідомленні.