Важливо Волинь Новини

Скандал у Луцьку: підприємиця покалічила дитину. ВІДЕО

 

Інна Вільчинська, яка майже рік тому в Луцьку скоїла аварію у стані алкогольного сп’яніння і покалічила малолітню дитину, не відшкодувала батькам ані матеріальних, ані моральних збитків.

Не повернула жінка коштів і таксисту, автомобіль якого після ДТП не підлягає ремонту, повідомляє телеканал «Аверс», – пише ІА Волинські новини. 

Нагадаємо, торік 19 грудня нетвереза водійка автомобіля Audi Інна Вільчинска протаранила таксі Chevrolet Aveo, коли воно зупинилося на червоне світло. У салоні, окрім водія, перебувала сім’я – чоловік, дружина та двоє дітей. Унаслідок аварії усі отримали травми, та найбільше постраждала п’ятирічна дівчинка. В дитини був проламаний череп.

Люди тоді мало не вчинили самосуд прямісінько на дорозі. Проте на місце події одразу прибув адвокат жінки. Від освідувань вона тоді відмовлялася. І лише після довгих переговорів у наркодиспансері в неї таки відібрали зразки крові для того, щоб визначити вміст спирту. Рівень алкоголю сягнув 0.8 проміле.

Наразі суд ухвалив призначити Вільчинській покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на три роки. Права водіння її позбавили також на три роки.

На лікування дитини, яка після ДТП опинилася в реанімації, Інна Вільчинська не дала ані копійки. Мама дівчинки розповіла, що коли зайшла мова про компенсацію, чоловік горе-водійки почав вимагати усі звітні документи. Але зрештою жодних коштів, навіть тих, що було витрачено на лікування, постраждалі не отримали.

«Дитина отримала відкриту черепно-мозкову травму, був перелом кісток черепа, забій головного мозку. Дитина була в реанімації, але, дякувати Богу, вийшла, – розповіла мама постраждалої дівчинки Олена Павлова. – Ми всі потребуємо реабілітації».

Не компенсували нічого і таксисту Геннадію Шуліці, якого фактично лишили без роботи, бо ж його автомобіль після аварії не підлягає ремонту.

До слова, у ніч, коли сталася аварія, перші кошти на лікування дитини надали саме луцькі таксисти. За кілька годин вони тоді зібрали 12 тисяч гривень. І жодних звітних документів не вимагали.

Генадій Шуліка буде домагатися відшкодування через суд. Але судитися через гроші сімейству Вільчинських не в новинку.

За кілька місяців до аварії Інна Вільчинська оскандалилася: працівниці одного з її магазинів звернулися до суду з заявою про те, що вона не платить зарплати. Бере людей на роботу, а за кілька місяців заявляє, що нібито в магазині – недостача.

До слова, продавцям, які звернулися до суду, досі не виплатили заробітної платні. Судові процеси тривають уже рік. Цікаво, чи наклало штраф на цю пані управління Держпраці, адже працівниці звернулися й туди. У скарзі йшлося про те, що працювали продавчині неофіційно. А штраф за одного не оформленого офіційно працівника сягає понад ста тисяч гривень.