Волинь Новини

Директор луцької школи прокоментував, чому застрелив собаку

У Полонці Луцького району знайшли застреленим собаку.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Родина Гвоздецьких вже тиждень тужить за своїм домашнім улюбленцем Роні.  Три з половиною роки він був улюбленцем сім’ї.

Кажуть, хоч собака був і великий, втім дуже добрий та грайливий.

“Дітям в нас 7 і 10 років, до них підходили дітки ціле літо, ми собаку не закривали, він з ними грався. Діти його гладили, чесали, жодних проблем не було”, – розповідає власниця собаки Людмила.

Одного ранку господарі ніяк не могли догукатися собаку. Зрештою, знайшли його застреленого на сусідському городі.

Господарі одразу викликали поліцію. Як з’ясувалося, сусід справді стріляв у собаку близько опівночі. Та причину господарі збагнути не можуть. Щоправда, діляться, пес дійсно недолюблював сусідів. Втім, територія повністю огороджена, тож жодних ризиків чи якоїсь небезпеки не було.

З сусідом Гвоздецьких, який, до речі, очолює луцьку 10-ту школу, Олегом Михальчуком, ми зустрілися на його робочому місці. Інцидент чоловік коментує неохоче, однак того, що таки стріляв, не заперечує. Запевняє: це був виключно захист.

Його версія така: з будинку разом з родиною почув скавуління свого собаки.

“На моєму подвір’ї здоровенна собака. Підійшовши ближче, я побачив, що він схопив мого собаку і трясе, вольєр у мене не з сітки, а з таких металевих прутів, ну й відповідно десь там він вчепився в нього і трясе. Я взяв камінь з подвір’я, ну щебінь, і кинув по ньому”, – пригадує Олег Михальчук.

Після цього, розповідає чоловік, пес ніби оскаженів. Тож чоловік ледве встиг заховатися в альтанку. На крик вийшла дружина і собака одразу кинувся до неї.

“Я, перебуваючи в альтанці, побачив, що собака кинувся в сторону хати, я побіг в гараж, це буквально два метри, бо в гаражі в мене рушниця”, – розповідає пан Олег.

Зброя офіційно зареєстрована, адже Олег Михальчук займається мисливством. За словами чоловіка, під час інциденту, на подвір’ї було дуже темно. Тож коли чотирилапий знову кинувся до нього – він просто вистрелив на звук. Після цього пес втік з подвір’я.

“Я цього не хотів і не планував. Але в таких випадках я зобов’язаний діяти, бо на кону стоїть життя моє, моєї дружини чи дітей”, – наполягає директор школи.

Наразі справу розслідує поліція. Правоохоронці додають: якщо доведуть, що чоловік дійсно захищався, то йому нічого не загрожує. В іншому ж випадку за скоєне доведеться нести покарання.