У Харківській області після споживання дикорослих грибів померла жінка. Вона 5 днів пробула у лікарні.
Про це повідомляють у ДУ “Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”, – ТСН.
За повідомленням Центру, за останній тиждень в Харківській області зареєстровано два випадки отруєнь грибами – один з них закінчився летально.
73-річна жителька Харківського району вживала смажені дикорослі гриби після попереднього відварювання. Їх жінка ідентифікувала як рядовку.
“Перші симптоми отруєння з’явились за 6 годин після вживання: нудота, блювання, загальна слабкість, диспепсичні розлади. Постраждала була госпіталізована до КНП ХОР “Обласна клінічна лікарня”, де на п’яту добу померла”, – повідомили у Центрі.
Зазначається, що в обласній клінічній лікарні у важкому стані перебуває ще один чоловік, мешканець Чугуївського району. Отруєння у нього виникло після вживання смажених дикорослих грибів зеленушки, які теж попередньо відварювались.