Новини

Онколог пояснив, у чому небезпека регулярного споживання шашлика

Із настанням теплої погоди приготування шашликів набуває неабиякої популярності. Утім, жирне м’ясо, приготоване на відкритому вогні, можна вживати без шкоди для здоров’я коли-не-коли.

Про це розповів онколог Микола Анкусько в коментарі УНН.

Він пояснив, що на постійній основі шашлик є небезпечним для організму. Велика кількість небезпечного формальдегіду може призвести до розвитку новоутворення в стравоході і шлунку.

“Таке м’ясо має вживатися як “делікатес”, не на постійній основі. Коптильні речовини можуть провокувати онкологію, це канцерогени. Адже не тільки дим – це канцероген, але і термічно оброблені жири, які затримують в собі ті самі канцерогени”, – роз’яснив медик.

Онколог радить готувати шашлик просто неба і обрати із м’яса птицю або або рибу, наприклад, курку чи судак, відповідно. За його словами, такий виріб буде менш небезпечним.

Leave a Comment