Найбільш небезпечними за рівнем інфікування для українців є закриті приміщення і транспорт, вважає голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан. Про це в суботу, 24 квітня, він заявив в програмі Факти.
“Сьогодні найчастіше хворіють там, де виявляють інфікованого коронавірусом і де не можна провести обмежувальних заходів. На другому місці організовані колективи в яких не дотримуються протиепідемічних заходів. Зокрема ігнорують маски, антисептики”, – зазначає Рубан.
Також, на його думку, часто інфікуються корнавірусом в місцях з непрацюючою вентиляцією, адже для цього збудника – це основне.
“Третє – транспорт. 30% підтверджених випадків інфікування припадає на транспорт”, – зазначає голова Держпродспоживслужби.
Відповідаючи на запитання про терміни завершення жорстких обмежувальних заходів, Олег Рубан зазначив, що це буде рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Києва.
“Саме на засіданні цієї комісії будуть розглядатися показники захворюваності, дотримання протиепідемічних заходів тощо. Її рішення буде залежати від ситуації”, – зазначив Рубан.
Водночас він зазначив, що “сьогодні рано говорити про продовження або завершення локдауну в столиці”.