Волинь Новини

Як у Луцьку живе бабуся, яку врятували від голоду (ВІДЕО)

У Луцьку 69-річна жінка знепритомніла у власній квартирі через недоїдання. Принаймні так вона пояснила поліцейським свій стан. Патрульних викликали сусіди, тоді поліцейські допомогли жінці піднятися і придбали їй продукти першої необхідності. 

Сусіди ж розповідають: жінка не хоче брати ні від кого їжу, бо боїться нею отруїтися. Не хоче вона і допомоги від соціальної служби. Про це повідомляє ІА Конкурент з посиланням на сюжет телеканалу «Аверс».

До того ж, у квартиру лучанка Раїса Федорчук зносить непотріб зі смітників. У помешканні жінки – безлад і сморід. Коли ж соціальні працівники навідалися до неї, то жінка лежала на підлозі посеред сміття. Бабуся відмовлялася від допомоги соцпрацівників:

«Уходьте! Чого ви пристали до мене? Ідіть ради Бога! Не треба, мені Бог допоможе!»

Сусідка Раїси Федорчук розповіла, що у жінки є син, який проживає у Росії. Каже, раніше все було добре: жінка мала роботу й жила в чистоті. Що стало причиною таких змін –  не знає.

Директорка Територіального центру соціального обслуговування міста Луцька Галина Шатецька підтвердила, що Раїса Федорчук неприязно відреагувала на візит соцпрацівників й виганяла їх із помешкання:

«Вона грубо відповідала нашим працівникам, виганяла з хати. Сказала, що її все влаштовує, що їй нічого не треба, хоча в хату нанесено дуже багато з мусорки, сміття багато. Але вона була в добротному пальто, ліжко було застелене гарно. Отакий у неї спосіб життя».

Зі слів Галини Шатецької, закон не дозволяє соцпрацівникам без згоди власника підняти навіть пляшку чи фантик у чужому помешканні.

Якщо ж люди, які багаторазово відмовляються від соціальної допомоги, однак захаращують свої оселі і створюють незручності для сусідів, треба вдаватися до суду, – пояснила вона. У таких випадках є юридичний механізм.

«Це буде рішення суду, можливо, примусово, складаючи певні акти про те, що вона створює загрозу або для себе, або оточуючим, мешканцям будинку», – пояснила керівниця терцентру.

Leave a Comment