Новини

Повідомили про зміни пенсійного збору при першій реєстрації авто

Як стало відомо, з 1 січня змінилися ставки на обов’язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації транспортних засобів.

Це обумовлено збільшенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб у розмірі 2270 гривень. У зв’язку з цим, під час реєстрації нового або вживаного транспорту, яке ще не було зареєстровано в Україні, сплачується від 3%-5% збору до пенсійного фонду. Про це інформує начальник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Волинській області Григорій Бахал.

Якщо вартість автівки не перевищує або дорівнює 374 550 гривень – сплачується 3%, якщо ж вартість становить більше ніж 374 550 гривень – 4%, більше ніж 658 300 гривень – 5%.

Проте є виключення: успадкування або забезпечення легковими автомобілями людей з інвалідністю відповідно до закону. Тоді збір відсутній.

«Зауважу, що за попередній рік сервісними центрами МВС у Волинській області було зареєстровано 29 507 транспортних засобів (перша реєстрація). Це більше, ніж половина від загальної кількості реєстраційних операцій за 2020 рік, пов’язаних із автомобілями», – зазначив керівник.

Leave a Comment