Новини

Уряд роздасть по 1 тис. грн через скасування пільг на електроенергію: хто отримає

Як стало відомо, Кабінет міністрів 27 січня ухвалив рішення автоматично ввести додаткові субсидії тим сім’ям, які опалюють будинки електроенергією і через скасування пільгового тарифу повинні будуть платити за комуналку більше. У середньому компенсація може становити близько 1 тис. грн, пише glavcom.ua.

Як повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, рішення ухвалено заднім числом і діє з 1 січня 2021 року. Гроші дадуть тим, у кого:

– житлові приміщення обладнані електроопалювальними установками;
– від’єднано централізоване опалення і будинки не газифіковані;
– дитячі будинки сімейного типу, багатодітні та прийомні сім’ї.

В Україні через скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією витрати для тих, хто користується електричним котлом, можуть збільшитися майже на 2 тис. грн на місяць.

Це випливає з постанови Національної комісії у сферах енергетики і комунальних послуг №15. Також цим документом скасували пільговий тариф для тих українців, які живуть у 30-кілометровій зоні від Чорнобильської АЕС. Раніше вони мали знижку в розмірі 70% від поточної ціни на “струм”, а тепер платитимуть за загальними правилами.

Нагадаємо, з 1 січня Кабмін запровадив єдиний фіксований тариф на електроенергію для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год (із ПДВ) на період до 31 березня із перспективою подальшого зростання.

Тим самим уряд скасував пільговий тариф для населення у 90 копійок за кВт/год за перші 100 кВт/год і 3000 кВт/год місячного споживання.

Leave a Comment