Новини

Чи можна сідати за кермо після 0,5 літра безалкогольного пива

Безалкогольне пиво на те і «без» алкогольне, що його можна сміливо вживати перед поїздкою на автомобілі – адже так? Дане питання напевно цікавить багатьох водіїв, а значить саме час розібратися в тому, чи дійсно немає нічого страшного в 0.5 літра напою, позбавленого алкогольної складової. Як це часто буває – все не так просто, як можна було подумати.

Зайдемо з козирів і відразу скажемо страшне – абсолютно безалкогольного пива не існує. І те, що в народі звикли називати «нульовкою», все одно залишається алкогольним напоєм. І якщо такого не можна сказати по відчуттях, то закон в цьому відношенні працює куди більш конкретно, точно і суворо. Будь-який технолог скаже, що якщо приготувати безалкогольний «алкогольний» напій, то він буде вже чим завгодно, але тільки не пивом (наприклад). Все тому, що будь-яке пиво готується методом бродіння.

Таким чином виходить, що в одній півлітровій алюмінієвій баночці безалкогольного пива все одно міститься близько 2.25 мл чистого етилового спирту. Для кращого розуміння – це чайна ложка горілки. Ніби як зовсім небагато, проте якщо випити банку такого пивка, а потім пройти перевірку на алкотестері, то апарат гарантовано покаже 0,05 проміле (в Україні наразі допустимий ліміт вмісту алкоголю в крові становить 0,2 проміле).

Для того, щоб переконатися у всьому перерахованому, необов’язково влаштовувати будь-які експерименти. Достатньо буде уважно почитати те, що вказано на банці дрібним шрифтом. При тому, що майже на кожній банці і пляшці буде красуватися величезний соковитий напис «0 градусів», на ній же можна відшукати зауваження такого змісту: «алкоголь не більше 0.5%».

Отже, не варто захоплюватись такими напоями, вони все одно залишають характерний запах. Це може викликати підозри у інспектора поліції, в результаті чого, як мінімум, ви можете витратити декілька годин на додаткові перевірки в медзакладі.

Leave a Comment