Важливо Новини

Уряд планує продовжити карантин до 1 листопада

Кабінет міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада у зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус в Україні.

Як повідомляє Офіс президента, про це на селекторній нараді з главою держави повідомив прем’єр Денис Шмигаль. За його словами, тільки за минулу добу в Україні виявили понад 1600 нових випадків COVID-19, а загальна кількість хворих від початку епідемії становить понад 108 тисяч людей.

З огляду на негативну динаміку захворюваності, Зеленський підтримав таку необхідність, зокрема, впровадження заборони на роботу нічних клубів, проведення концертів.

“Але карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах”, – сказав президент.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що у зв’язку з наближенням сезону респіраторно-вірусних інфекцій МОЗ готується до закупівель протигрипозних вакцин для груп ризику: медиків, працівників поліції, прикордонної служби, галузі освіти – всього 1,5 млн осіб.

Зеленський додав, що напередодні нового епідемічного сезону також необхідно збільшити кількість ліжок у лікарнях і запустити масову програму вакцинації від грипу.

Leave a Comment