Новини

В Україні прорвало дамбу, стягують Нацгвардію, людей терміново вивозять: які райони під ударом

Ряд українських населених пунктів опинилися на межі катастрофи.

Так, на річці Черемош у селі Банилів Чернівецькій області через негоду захисну дамбу прорвало, існує загроза підтоплення двох населених пунктів. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства водних ресурсів України та Басейнове управління водних ресурсів річок Прут і Сірет, – передає Politeka.net.

Так, в межах сіл і Слобода Банилів-Банилів, Вижницького району на пошкоджених ділянках дамб № 5 на річці Черемош (басейн річки Прут), почали переливатися паводкові води через дамбу. На місці зараз працюють рятувальники та інші відповідні служби.

✅На Снятинщині укріплюють зруйновану ділянку дамби

Gepostet von Державне агентство водних ресурсів України am Montag, 22. Juni 2020

З-за повені і прориву греблі може затопити населені пункти Банилів і Слобода Банилів. У зв’язку з цим представники Чернівецької ОДА обговорюють можливість відселення мешканців із зони лиха.

При цьому в Івано-Франківській та Чернівецькій областях з-за різкого погіршення погодних умов та сильних дощів почалися паводки.

“Поліцейські і рятувальники заходять у кожен будинок і перевіряють, чи не залишилися там в небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності. Організована цілодобова робота штабу. Поліцейські охороняють житла громадян, щоб уникнути мародерства”, – сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час робочої наради.

На місці працює оперативний штаб, туди направлений вертоліт ДСНС, який буде доставляти їжу і воду.

У боротьбі з наслідками стихії задіяно 123 поліцейських і 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки.

У той же час в Карпатах і на Прикарпатті 23 червня очікуються сильні дощі, закоторых рівень води у річках може піднятися до небезпечних значень, попереджають в ДСНС.

Leave a Comment