Важливо Новини

Україна вимагає повноправного членства в ЄС, – Зеленський

Глава держав наголосив, що Україна зможе подолати виклики сьогодення за допомогою поглиблення інтеграції та збільшення координації між країнами

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна вимагає повноправного членства в Європейському Союзі. Водночас глава держави підкреслив, що східне партнерство наближає державу до цього. Про це Зеленський заявив 18 червня на відеоконференції лідерів Східного партнерства, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

“Східне партнерство не має обмежувати амбіції партнерів. Комусь достатньо політичного діалогу, комусь – стратегічного партнерства з ЄС, хтось прагне інтеграції до спільного ринку на основі “чотирьох свобод”, а хтось, як Україна, вимагає повноправного членства в ЄС”, – зазначив президент.

Також глава держави заявив, що переконаний у можливості подолати виклики сьогодення (в тому числі наслідки пандемії коронавірусу) за допомогою поглиблення інтеграції та збільшення координації між країнами.

“Перед нами стоять дуже непрості завдання: захистити життя та здоров’я громадян, відновити міжлюдські та ділові контакти, вивести економіку з кризової траєкторії”, – додав гарант.

У підсумку Зеленський подякував ЄС за програму макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро та підкреслив, що Україна зі свого боку також підтримувала європейських партнерів. Зокрема, українські медики допомагали Італії боротися з коронавірусом, а вітчизняні літаки доставляли медвантаж до багатьох європейських країн.

Leave a Comment