Важливо Новини

Сім’я з чотирьох людей зможе прожити на 16 тис. грн на місяць, – Шмигаль

В Україні сім’ї з чотирьох людей буде недостатньо 8 тис. грн на місяць для того, щоб нормально прожити. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Він також додав, що якщо обидва члени сім’ї заробляють по 8 тис. грн, то за 16 тис. на місяць така сім’я з двох дорослих і двох дітей зможе вижити.

“Для того, щоб харчуватися, достатньо. Якщо розглядати одяг, інші предмети і засоби побуту, тоді згоден. Але я повторюю, це не відкладання, ми говоримо суто про заробіток, щоб елементарно прожити”, – сказав Денис Шмигаль.

Шмигаль стверджує, що уряд дає людям можливість заробити гроші на недорогих робочих місцях, де зарплата може коливатися від 6 до 8 тис. грн.

“Це проста робота, на яку людина зможе прийти влаштуватися, і на наступний день вже її отримати. Ну, наприклад, класти бруківку або озеленювачем тощо. По-перше, ми таким чином приберемось в наших містах, районах і в цілому в Україні за допомогою такої кількості і такої якості робочих місць”, – сказав Денис Шмигаль.

Раніше повідомлялося, під час карантину, в I кварталі 2020 року на ринку нерухомості України ціни на житло піднялися майже на 8,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Leave a Comment