Волинь Новини

Волинські ОТГ дізналися більше про можливості «Prozorro.Продажі»

24 грудня у Волинському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» відбувся спеціалізований семінар-практикум «Регуляторна політика в частині роботи з системою Prozorro.Продажі».

Керівник Волинського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Анатолій Пархом’юк зауважив, що у процесі передачі повноважень під час реформи децентралізації об’єднані територіальні громади отримали від держави надзвичайно цінний та важливий ресурс – земельні масиви за межами населених пунктів. Але й ті земельні ресурси, які до цього були у комунальній власності також потребують ефективного та раціонального користування.

«Останнім часом все більш популярними стають земельні аукціони, в тому числі із використанням різноманітних платформ продажу. Тому нинішній практичний семінар, присвячений роботі з електронною торговою системою «Prozorro.Продажі», є ефективним і корисним для ОТГ», – додав Анатолій Пархом’юк.

Під час заходу представники волинських ОТГ обговорили переваги роботи з системою “Prozorro.Продажі”, яка забезпечує прозору, швидку і ефективну реалізацію державного та комунального майна, сприяє запобіганню корупції завдяки централізації даних та громадському контролю.

Присутні ознайомилися з механізмом роботи електронної торгової системи та дізналися більше про здійснення регуляторної діяльності в процесі роботи з системою «Prozorro.Продажі», зокрема, розглянули питання відповідності принципам регуляторної політики та особливості регулювань в роботі з аукціонами.

Завершився семінар дискусією про те, чому необхідно проводити інвентаризацію земель та обговоренням законодавства, що регулює проведення інвентаризації.

Захід був організований аналітично-адвокаційним центром «Львівський регуляторний хаб», за фінансової підтримки Європейського Союзу на базі Волинського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment