Новини

Продукти, які найбільше подорожчали та подешевшали

За власним моніторингом Асоціації постачальників торговельних мереж за листопад 2019 року соціальний продуктовий кошик подешевшав на 0,1%, із 1306,1грн, на початку місяця, до 1304,4грн, на кінець. Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко у Фейсбук.

Читайте також: Названо продукти, котрі найбільш забруднені пестицидами

“Як нами й передбачалось, за останній осінній місяць стали дорожче всі види хлібу. Так вартість батону зросла одразу на 1,4%, житнього – на 1,3%, пшеничного з борошна першого ґатунку – на 1%, а пшеничного з борошна вищого ґатунку – на 0,4%.
У листопаді також подорожчали всі молочні продукти. Лідером зростання є молоко, яке додало одразу 2%. На 0,7% зросла ціна кисломолочного сиру, на 0,5% – вершкового масла і на 0,3% – сметани”, – зазначив Олексій Дорошенко.

За даними моніторингу цін Асоціації серед овочів і фруктів найбільше подешевшали яблука – на 2,9%. Буряк і морква продаються дорожче на 1,2%, вартість капусти й картоплі майже не змінилася, а цибуля знизилася на 1%. При цьому коливання оптових цін на овочі борщового набору було значно більш суттєвим, що не відобразилося на підсумковій картині.

Серед продуктів тваринництва лідером подорожчання є курячі яйця, які зросли в ціні на 2,2%. Сало додало піввідсотка, яловичина і варена ковбаса – 0,3%. Найбільше знизилися в ціні курятина. Так, зокрема, філе курки подешевшало на 1,8%, тушка – на 1,1%. Також знизилися в ціні свинина – на 1% і морожена риба – на 0,4%.

У відділі бакалії зросли ціни тільки на гречку і рис – відповідно на 0,7% і 0,4%. Цукор купуємо тепер на 2,3% дешевше, ячну крупу – на 0,8%, пшоно і манку – на 0,7%, соняшникову олію – на 0,3%. Не змінилась вартість борошна і макаронних виробів.

ТОП-3 продуктів, які найбільше знизилися в ціні в листопаді:

  1. Яблука – на 2,9%
  2. Цукор – на 2,3%
  3. Філе куряче – на 1,8%.

ТОП-3 продуктів, які найбільше зросли в ціні:

  1. Яйця – на 2,2%
  2. Молоко – на 2%
  3. Батон – на 1,4%.
  4. Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment