Новини

«Ситуація на ринку небезпечна, вистачить іскри, щоб пройти точку неповернення»

Підприємці Центрального ринку міста Луцька розпочали збір підписів під зверненням до міської влади, у якому просять не переносити їхні торгові місця на Новий ринок, оскільки там, на їхню думку, неналежна інфраструктура та погане транспортне сполучення, а сам Новий ринок, за сім років його існування так  і не запрацював.

Читайте також: У Луцькраді хочуть демонтовувати споруди на Центральному ринку

«Ми готові до діалогу, але міська рада розмовляє з нами розмовляє тільки мовою ультиматумів. Скажу, що ситуація на ринку дуже напружена, люди налаштовані, щоб відстоювати своє майно, тому вистачить тільки іскри, щоб пройти точку неповернення», – розповідає нам у телефонному коментарі підприємець Андрій.

В ініціативній групі кажуть, що є розуміння того, що Центральний ринок не може існувати в такому вигляді, в якому він є зараз, тому вони готові до діалогу, але не в ультимативній формі і шляхом ультиматумів.

«Зараз знищують сотні людей морально. Влада лобіює інтереси приватних осіб, заганяючи серед зими, на непідготовлену територію майже дві тисячі людей. На ПРИВАТНУ ТЕРИТОРІЮ!!! Міський бюджет втратить мільйони гривень, які недоотримає від оренди земельної ділянки. Років 5-10 і ринок сам по собі відживе. Подивіться, хто працює на ринку: молоді одиниці, основна маса людей за 40, 50… Не від добра ці люди в 90-ті  вчилися новому ремеслу – вони виживали! Скажіть, кому так кортить отримати цю ділянку, що серед зими виганяє людей у невідомість. Ігор Поліщук на зустрічах казав, що обіцяю, ви стоїте до кінця наступного року — підприємці завезли товар, в надії, що за кілька місяців по-тихеньку продадуть. В людей немає коштів, щоб налагоджувати бізнес на новому ринку — по приблизним підрахункам це 10 тисяч доларів. Що буде з долею простих людей — нікого не турбує та не цікавить», – кажуть в ініціативній групі.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment