Новини

На 33-му може з’явитися алея в честь сторіччя єднання УНР і ЗУНР

Лучанин пропонує побудувати стелу та алею, приурочену до 100-річчя з дня Соборності України на перехресті вулиць Соборності та Воїнів-Афганців.

Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

Із такою ідеєю Назарій Пецюх прийшов на засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 24 жовтня.

«У нас цього року – сторіччя від моменту з’єднання УНР і ЗУНР. У жодному місті України немає пам’ятного знаку, приуроченого цьому святу. Я вважаю, що було б доцільно відкрити алею з пам’ятним знаком на перехресті вулиці Соборності та Воїнів-Афганців. Можливо цього року закласти капсулу будівництва із зверненням до Президента та Верховної Ради, а в наступному році передбачити кошти на план будівництва цього об’єкта», – зазначив активіст.

Натомість, він наголосив, що його пропозиція має виключно рекомендаційний характер. До того ж, не маючи освіти архітектора, пан Назарій не зміг підготувати візуалізацію проєкту.

Чоловік запропонував залучити до розроблення проєкту у плані конкурсу із малювання ескізів учнів шкіл, університетів.

«Сам би я охоче додався в бюджет участі, але я військовослужбовець, і проходив службу в Запорізькому краї, тому зобов’язаний був отримати реєстрацію там. А для бюджету участі необхідна луцька прописка», – додав Назарій.

На це голова профільної комісії Андрій Козюра відповів, що ідею потрібно представити більш широкому колу людей.

«Було б добре, якби ви показали людям, як це все ви уявляєте, і побачили б, чи отримає ідея підтримку в населення. Ми вас познайомимо із заступником головного архітектора. А управлінню архітектури доручимо опрацювати пропозицію і придумати, де можна розмістити таку стелу чи алею», – зазначив Козюра.

Члени профільної комісії таку ініціативу підтримали.

Leave a Comment