Без категорії

На Волині судили чоловіка, який на понад 6 тисяч гривень придбав наркотики

Шацький районний суд Волинської області виніс вирок у справі щодо прикордонника, який був обвинувачений у незаконному придбанні та зберіганні особливо небезпечної наркотичної речовини — канабісу, без мети збуту.

Читайте також:У рожищенській піцерії – вакансії

Про це стало відомо з реєстру судових рішень, − пише Район.Шацьк.

За даними слідства, 17 березня 2024 року обвинувачений замовив через інтернет 18,4 грама канабісу, використовуючи месенджер «Telegram» та здійснивши оплату через банківську картку. За наркотики чоловік заплатив 6670 гривень.

Посилка була відправлена на відділення «Нової Пошти» в селищі Шацьк, де її мав забрати його знайомий, який не був обізнаний про вміст відправлення. Під час передачі посилки, правоохоронці вилучили наркотичну речовину.

Прокурор звернувся з клопотанням про розгляд справи у спрощеному провадженні, оскільки обвинувачений беззаперечно визнав свою вину та погодився з обставинами, встановленими під час досудового розслідування.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень.

Також він має сплатити судові витрати на проведення експертизи у розмірі 1,5 тисячі гривень.

Канабіс, вилучений під час затримання, буде знищено.

Вирок можуть оскаржити протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Читайте також наші новини у Facebook