Без категорії

Вистрибнув із вікна ТЦК: омбудсмен розповів про випадок у Чернівцях

43-річний чоловік, який наприкінці грудня 2023 року вистрибнув із вікна другого поверху Чернівецького міського ТЦК та СП, зізнався, що на нього ніхто не тиснув із працівників ТЦК. Тобто його рішення стрибнути не пов’язане з якимись незаконними діями представників військкомату.

Читайте також: В Україну повернули тіла 100 загиблих захисників

Про це під час брифінгу в Чернівцях розповів уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець, пише molbuk.ua.

“До нас надійшла заява, що у Чернівцях хлопець стрибнув із другого поверху військкомату. Ми відправляли моніторингову перевірку. Його запитували, чому він так зробив, чи на нього хтось тиснув, бив. Тобто якими були мотиви його вчинку, чи вбачав у діях ТЦК порушення? На що той зізнався: “Та ні, не було, я просто сам вирішив стрибнути”, – переповів Лубінець.

Коментуючи цей випадок, омбудсмен висловив переконання, що зараз не треба загострювати протистояння між населенням та представниками ТЦК.

“Тут важливо не пропустити цей момент накалу в суспільстві. Треба всіх заспокоювати. Зараз точно не між собою треба воювати, з’ясовувати відносини. Давайте з росіянами закінчимо, звільнимо всі наші території. А після цього, якщо є десь недопрацювання, ми готові на це реагувати,” – сказав посадовець.

Як повідомлялося, наприкінці грудня торік у Чернівцях з вікна другого поверху міського ТЦК, що на вулиці Головна, вистрибнув чоловік. З’ясувалося, що він родом із Київщини, йому 43 роки. Через падіння з висоти чоловік отримав відкритий перелом ноги.

Читайте також наші новини у Facebook