Без категорії

У Луцьку 59% батьків проголосували за офлайн і змішану форми навчання

Але школи обиратимуть самі

Більшість батьків з Луцької міської територіальної громади виступили за навчання у форматі офлайн, тобто відвідування уроків їхніми дітьми безпосереднього у навчальних закладах. Однак школи самі будуть обирати форму навчання, виходячи з рішення органу, до якого входитимуть батьки, школярі та вчителі. Учнів тих шкіл, в яких відсутнє укриття, шкільний автобус буде возити до найближчого навчального закладу, який має це укриття.

Про це ІА Волинські Новини повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Більшість батьків хочуть, щоб їхні діти відвідували школи

 В опитуванні взяла участь абсолютна більшість батьків – 23 тисячі 546 осіб

«Ми провели детальне опитування. Батьки заповнювали Google-форму, щоб ми зрозуміли, скільки їх за офлайн-навчання, онлайн-навчання та скільки батьків будуть переводити дітей на сімейну форму навчання. В опитуванні взяла участь абсолютна більшість батьків – 23 тисячі 546 осіб – при тому, що загальна кількість дітей, які навчаються в школах, становить 32 тисячі», – наголосив Ігор Поліщук.

За офлайн та змішану форму навчання проголосувало 59,03% батьків. Змішана форма передбачає черговість навчання офлайн і онлайн.

«На жаль, у нас є школи, які мають недостатньо великі укриття. Наприклад, укриття на 300 учнів не зможуть вмістити півтори тисячі дітей, які навчаються в школі, навіть за умови позмінного навчання. Тому з такими школами ми будемо індивідуально пропрацьовувати їхню форму навчання. Скажімо, певна кількість класів навчається два тижні офлайн, потім переходить на онлайн-навчання, таким чином ці класи мінятимуться. Також будемо радитися з батьками тих дітей, яких не можуть залишити самих, – це перші-четверті класи. Вони будуть навчатися офлайн, а старші класи – онлайн або також за змішаною формою», – розповів міський голова.