Без категорії

Противник нарощує сили: у ЗСУ оцінили ймовірність загрози з Білорусі

Як відомо, загроза наступу з Білорусі була, є і буде, бо територію Білорусі Росія використовувала з перших днів повномасштабної агресії та завдавала ударів звідти. Останнім часом помітно, що РФ нарощує сили в цьому напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час брифінгу, передає Молодий Буковинець.

За його словами, ЗСУ постійно спостерігають переміщення військ, перевезення боєкомплектів як ракет і “Іскандер”, так і інших.

“Це відбувається не сьогодні і не вчора. Це відбувається завжди. Якщо прилітає Іл-76 на один з аеродромів Білорусі, зрозуміло, що він перевозить озброєння. Є певні дані розвідки, і в відкритих джерелах є інформація, що противник нарощує свої сили на білоруській території. Це зокрема іде і політична складова – погрожувати Заходу на західних кордонах цієї держави. А також погрожувати Україні”, – каже він.

Ігнат не став приховувати, що є певна загроза наступу з Білорусі, вона була завжди.

“Територію Білорусі Росія використовувала з перших днів повномасштабної агресії та завдавала ударів звідти. Тому треба безумовно готуватися, є у нас різна інформація від ГУР та інші служби мають деяку інформацію щодо цих переміщень. В нас скоро велике свято – День незалежності, зрозуміло, що противник завжди використовує такі дати для “вітань”, ми мусимо бути готові до цього”, – додав речник.