Капітан клубу середньовічного бою «Айна Бера Луцьк», доброволець ОЗСП «Любарт», ексбоєць полку «Азов» Сергій Ващук вважає, що нинішня війна з Росією має закінчитися до кінця літа.

Про це він сказав у програмі «Актуально» на 12 каналі.

«Зараз дуже важко прогнозувати. На початках це все здавалося досить динамічним, зараз – менш динамічно. Ми розуміємо, що ця війна не закінчиться за місяць, тому що є певні фактори, які на це вказують. Думаю, об’єктивно, якщо це все закінчиться до кінця літа, це буде досить непоганий варіант для України», – зазначив Сергій Ващук.

Також він назвав, які переваги на боці України, та пояснив, чому ми не можемо йти на поступки Росії.

«Основна наша перевага – це те, що за нами правда, ми на своїй території. В нас ультрамотивовані суспільство і армія, нам допомагають зброєю, боєприпасами різні країни. У ворога, навпаки, блокада по всіх фронтах. Ми розуміємо, що немає часу давати задню, іти на поступки. Якщо не зараз, то вже ніколи. Тільки зараз ми можемо вернути свою країну у цілісний стан, зібрати свої землі і відбудовувати потім за рахунок репарацій і допомоги країн, які нас підтримують», – заявив гість студії.

Він каже, українські підрозділи добре забезпечені, партнери постачають зброю. А ворожа техніка у вкрай поганому стані.

«Вона приблизно у тому стані, в якому була наша у 2014 році. Тобто декларативно там є 1000 танків, з яких 100 їде і стріляє, 400 їде, але не стріляє, ще 400 стріляє, але не їде, а ще сотка – мертві, декларативні, типу танк є на папері, а фактично його здали на металобрухт», – пояснив Сергій Ващук.