Без категорії

Лучани скаржаться на спекулятивні ціни на продукти

Ситуація у місті контрольована. Всі служби, всі комунальні підприємства, установи і організації, які забезпечують поточну життєдіяльність міста, працюють у штатному режимі. Водночас жителі міста нарікають на спекулятивні ціни на продукти в окремих магазинах, на лікарські засоби та медикаменти в окремих аптеках.

Чергове звернення Луцького міського голови Ігоря Поліщука до жителів громади оприлюднили на веб-сайті Луцької міськради.

«Ніч пройшла спокійно. На цю хвилину інформації про нові загрози немає.

Протягом минулої ночі разом з Волинською ОДА розгортали мережу пунктів пропуску – блокпостів, які розташовані у нашому місті та неподалік нашого міста, у населених пунктах поблизу Луцька для того, щоб підвищити безпеку та контроль.

Також організували по окремих блокпостах харчування працівників поліції та службовців тероборони для того, щоб вони могли повноцінно виконувати свої обов’язки, для того, щоб вони не були голодні на цих блокпостах.

Продовжуємо розгортання мобілізаційного штабу, завданнями якого буде патрулювання міста, підтримання охорони громадського порядку, охорона об’єктів критичної інфраструктури у нашому місті та інші завдання, які можуть виникнути із зміною ситуації.

Дуже багато людей звертаються до мене і скаржаться на спекулятивні ціни на продукти в окремих магазинах, на лікарські засоби та медикаменти в окремих аптеках. Тому від себе, як від міського голови, звернусь до Кабінету Міністрів України з проханням запровадити на період воєнного стану регулювання цін на соціально значимі продукти та інші засоби для того, щоб люди, які сьогодні опинилися в складних умовах, не були позбавлені можливості купувати собі продукти харчування, ліки та інші предмети, які становлять першу необхідність», – йдеться у зверненні.