Без категорії

Втікав і відбивався: свідки розповіли про нетверезого водія-вбивцю єпископа Ведмеденка. Відео

Свідки ДТП, під час якої загинув волинський єпископ Олег Ведмеденко, розповіли, як затримували нетверезого водія Романа Савича, який втікав з місця ДТП та пручався. Обидва чоловіки зазначили, що обвинувачуваний не намагався зателефонувати в поліцію чи швидку і не збирався надавати допомогу постраждалому.

Про це стало відомо під час судового засідання, яке відбулося 11 лютого, – пишуть “Волинські новини“.

Нагадаємо, ввечері 14 листопада на проспекті Василя Мойсея у Луцьку трапилася моторошна дорожньо-транспортна пригода. П’яний водій легковика марки Mazda збив на тротуарі засновника та постійного ведучого Біблійної школи духовного вдосконалення 60-річного Олега Ведмеденка, який наступного ранку помер у лікарні. Водієм виявився 22-річний житель села Жидичин Роман Савич. Рівень алкоголю в його крові перевищував норму в 6 разів.

10 січня суддя Ігор Ясельський, ухвалив рішення про продовження тримання під вартою Романа Савича на 60 діб до 10 березня 2022 року без визначення розміру застави та призначив розгляд справи по суті. Під час чергового судового засідання сторони заслухали свідків, а також результати висновків численних експертиз.

Зі слів одного із свідків інциденту адвоката Ігоря Василюка, ввечері 14 листопада померла колега його мами, тому він перебував у Будинку панахиди, що неподалік меморіалу в Луцьку.

«Я припаркував свій автомобіль біля воріт стадіону «Авангард» близько 21:00. Перебуваючи в Будинку панахиди, я і решта присутніх почули звук гальм, а потім удар. Вийшовши на вулицю, побачив, що через дорогу по діагоналі стоїть автомобіль на спущених колесах. А в протилежному напрямку від авто в бік кінотеатру «Промінь» йшов чоловік. У мене створилося враження, що він намагався покинути місце ДТП», – розповідає свідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Володимир-Волинської РДА не задекларував квартиру за понад пів мільйона

 

 

Чоловік зазначив, що уточнив у одного із присутніх, чи справді людина, яка втікає, – водій авто, на що останній відповів ствердно.

«Пересвідчившись, що це справді водій, я вирішив вжити заходів щодо затримання вказаної особи. Я перебіг дорогу і підійшов до молодого чоловіка. Він намагався покинути місце ДТП, тому я тримав його за одяг, але хлопець відбивався. Розуміючи, що надалі так не може продовжуватися, я поставив йому підніжку і повалив на землю. Після цього до мене підійшли інші особи і ми вдвох з іншим чоловіком утримували водія до моменту прибуття поліції», – каже свідок аварії.

Ігор Василюк зауважив, що під час затримання винуватця аварії запитав у нього, чи це він вчинив ДТП, утім той все заперечував, натомість розповідав історії про сварку з дружиною та негаразди в сім’ї.

Свідок наголосив, що спочатку на місце події приїхала карета швидкої допомоги, а потім кілька екіпажів поліції.

«Поліція не могла йому (Роману Савичу, водію, – ВН) ради дати», – додав чоловік, маючи на увазі спротив підозрюваного.

Потім, як водія Мазди передали в руки поліції, Ігор Василюк пішов до власного авто. Утім на місці автопригоди постраждалого вже не було – його забрали медики.

«Я лише бачив взуття, яке належало покійному», – зауважив волинянин.