Без категорії

По 1000-3000 грн: у колонії на Волині «смотрящий» змушував засуджених платити за комфортні умови

8 січня правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями відбування покарання та проживання фігурантів, які підозрюються в систематичному постачанні заборонених речовин в Маневицьку колонію.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Під час обшуків правоохоронці вилучили наркотичні та психотропні речовини, 36 мобільних телефонів, «чорнові» записи, зброю з ознаками переробки.

Слідчі ГУНП у Волинській області з оперативниками управління стратегічних розслідувань спільно з облуправлінням СБУ встановили, що 38-річний так званий «смотрящий», перебуваючи у виправній колонії, налагодив канал постачання наркотиків до установи.

Допомагали йому особи з-поміж утриманців колонії та раніше засуджені, які нині перебувають на волі. Наркотичні засоби та психотропні речовини потрапляли на режимну територію шляхом «перекидів». Кошти, отримані від збуту товару, йшли на поповнення так званого «злодійського общака».

Також слідство з’ясувало, що лідер угруповання обклав даниною засуджених. За комфортні умови та безпроблемне відбування покарання останні повинні були сплачувати щомісячну «таксу» – від 1000 до 3000 грн. У разі відмови – вживалися відповідні покарання, які супроводжувалися фізичним насильством та моральним приниженням.

На підставі отриманих доказів «смотрящому» за виправною колонією та його чотирьом спільникам було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наразі продовжуються заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності.

За скоєне зловмисникам може загрожувати покарання – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.