Новини

“Необхідно вводити локдаун”: у Держспоживслужбі спростували покращення ситуації з коронавірусом

В Україні не спостерігається зниження виявлених випадків коронавірусу, навпаки є тенденція до зростання. Тому для покращення ситуації необхідно посилювати карантин і вводити локдаун.

Про це сказав очільник Держспоживслужби Києва Олег Рубан в ефрі каналу “Україна 24”, – ТСН.

Рубан, зокрема, заперечив слова очільника МОЗ про позитивну динаміку в Україні. На думку голови Держспоживслужби Києва, єдиною причиною зменшення кількості нових випадків є зниження тестування на вихідних.

“Це суб’єктивна причина через зменшення тестувань, в суботу та неділю завжди йде зниження зафіксованих випадків. Що стосується об’єктивного показника — це госпіталізації хворих з важкою і середньою формою, їхня кількість незмінно висока, і йдеться до зростання, а не до зниження. Тому говорити про покращення ситуації сьогодні — протиріччя будь-якої епідеміологічної науки. Тому нині є дійсно складна ситуація в країні, то впровадження обмежувальних заходів необхідне”, – сказав Олег Рубан.

Аналогічна ситуація і в Києві, де, зі слів Рубана, також не спостерігається зниження заражень коронавірусом. Він вважає, що для покращення ситуації в усій країні треба впроваджувати жорсткі карантинні заходи.

“Що стосується карантину вихідного дня, можливо, це й ефективний захід, але не за такого стрімкого зростання захворюваності. Для порівняння, це як пожежу гасити ложкою, а не спеціальними пристроями. Тому сьогодні необхідно вводити обмеження у всій країні, і той локдаун, який пропонують, може дати ефект”, – висловився Олег Рубан.

Водночас він додав, що наразі у Кабміні обговорюються пасивні обмежувальні заходи, а не локдаун.

“Локдаун у нас був тільки навесні, в березні, квітні та травні. Сьогодні ми говоримо про посилені обмежувальні заходи, які доречні, доцільні та приведуть до зниження захворюваності”, – пояснив Рубан.

Leave a Comment