Волинь Новини

Міжнародна співпраця колективу ВНУ імені Лесі Українки й Університету Адама Міцкевича в Познані у сфері наукових досліджень

У межах реалізації гранту фінансування наукових досліджень у сфері нефінансової звітності підприємств у світлі юридичних обмежень і практичного досвіду в Польщі й Україні, який провели науковці факультету права і адміністрації Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща) під керівництвом професора Ришарда Камінського та ВНУ імені Лесі Українки під керівництвом професора Оксани Полінкевич, доцента Кременчуцького національного університету імені М. Остроградського Інни Ховрак (№ 10/2018–2019 від 9.09.2019 р., Польща), було проаналізовано актуальні питання економічного розвитку. Результатом спільної міжнародної співпраці викладачів Оксани Полінкевич, Наталії Павліхи, Ірини Кицюк, Андрія Колоска стало опублікування монографії «Społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstw jako przedmiot sprawozdawczości niefinansowej w świetle regulacji prawnych i doświadczeń praktycznych w Polsce i na Ukrainies» (red. naukowa R. Kamiński. Poznań : PTE, 2020. 238 s.).

Актуальність цих досліджень зумовлена тим, що практика нефінансової звітності, зокрема питання корпоративної відповідальності перед суспільством і навколишнім середовищем, наявна у багатьох країнах, які не є членами ЄС. Україна – не виняток. Тут використовують національні норми щодо цієї звітності, які не суперечать міжнародним стандартам. Через те, що нещодавно вступили в дію нові зобов’язання щодо нефінансової звітності (і в Польщі, і в Україні), ця проблема – актуальна тема дослідження, яку варто докладно вивчити.

Це надихнуло на проведення наукових досліджень у межах міжнародного проєкту «Нефінансова звітність підприємств з урахуванням законодавчих норм та практичного досвіду в Польщі та Україні: порівняльне дослідження». Проєкт фінансувався зі статутних фондів факультету права та адміністрації Університету імені Адама Міцкевича у Познані за результатами конкурсного відбору. Дослідження проводилося у період із вересня 2019 року по липень 2020 року міжнародною командою дослідників із трьох закладів вищої освіти з Польщі й України.

Leave a Comment