За словами лікаря, сподіватися, що алкоголь, цибуля і часник допоможуть захиститися від коронавірусу, не варто.
Детальніше про це розповідає Час-Дій.
Цибуля і часник не захищають людину від захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19. Про це розповіла інфекціоніст Ольга Голубовська. Відповідне відео опубліковане в Telegram-каналі “Коронавірус_інфо“.
Коментар: “Річ у тому, що у цих речовинах дійсно містяться природні фітонциди… Вони якимось чином можуть вплинути гіпотетично на концентрацію цього вірусу. Але, я ще раз повторюю, що це абсолютно не панацея“, – розповіла Голубовська.
Вона нагадала, що при коронавірусній хворобі саме імунна система викликає ураження легенів, й не тільки легенів. Тому важливо підтримувати імунітет.
Коментар: “Цибуля і часник — це взагалі добре для здоров’я — як гуляти, займатися спортом, вести здоровий спосіб життя і харчуватися. Харчування має велике значення, збалансоване. Тому що люди повинні отримувати адекватну кількість всіх вітамінів. У нас дійсно дефіцит вітаміну D у багатьох“, – наголосила інфекціоніст.
Тому в багатьох країнах світу рекомендують приймати вітамін D, але потрібно пам’ятати, що його надлишок може завдати шкоди організму.
Джерело: сайт Уніан