Волинь Новини

Шмигаль викликає «на килим» мера Луцька

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прийняв рішення провести онлайн-зустріч з мерами великих міст на тлі протестів проти карантину вихідного дня. Як повідомляє ТСН, така зустріч запланована на понеділок, 16 листопада.

Раніше мери низки міст відмовилися вводити карантин вихідного дня. Зокрема, незгоду з постановою Кабінету міністрів озвучили у Львові, Одесі, Рівному, Житомирі, Краматорську, Луцьку, Слов’янську, Черкасах, Мукачевому, Тернополі, Дніпрі, Чернігові та Івано-Франківську.

По всій країні пройшли акції протесту підприємців проти введення урядом так званого карантину вихідного дня.

Тільки за перший день нового карантину, 14 листопада, поліцейські почали 9 кримінальних проваджень і склали 990 адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень.

Прем’єр Денис Шмигаль також заявив, що мери міст не мають повноважень вирішувати, чи працювати закладам, діяльність яких заборонена правилами карантину вихідного дня в Україні. Він доручив главам ОДА скоординувати роботу місцевої поліції, а також Держспоживслужби для перевірки суб’єктів господарювання, які не повинні приймати відвідувачів.

Leave a Comment