Що приготувати на обід, коли хочеться швидко, смачно та просто, а звичайні макарони вже набридли? Пропонуємо варіант з фрикадельками! Впевнені, вам сподобається.
Інгредієнти на 2-3 порції
250 г макаронних виробів
200 г свинячого фаршу
400 г очищених помідорів
200 г томатної пасти
1 середня цибулина
1 стручок перцю чилі
1 яйце
1 скибка черствого хліба
4-6 ложок олії
Борошно чи панірувальні сухарі
Петрушка
2 зубчика часнику
Сіль і перець за смаком
Щіпка цукру
50 г натертого пармезану
Можемо додати базилік та шавлію
Як приготувати?
Дрібно нарізати та підсмажити цибулю.
До фаршу додати половину цибульки, яйце, хліб, половину пармезану, 1 зубчик подрібненого часнику, сіль і перець за смаком.
Сформувати фрикадельки, обваляти в борошні і підсмажити.
Помідори і томатну пасту тушкувати в окремій посудині до утворення однорідного пюре. Додати другий зубчик часнику, чилі та цибулю, що лишилась. Тушкувати 10-15 хв.
Додати в отриманий соус фрикадельки, нарізану зелень, сіль і перець. Готувати на слабкому вогні 10-15 хв.
Зварити та викласти на страву макарони; змішати з готовим соусом.
Прикрашаємо зеленню та тертим пармезаном.
Смачного!
Авторка: Ольга ВОЗНЯК