Важливо Волинь Новини

Працівники Луцького пологового будинку повідомили, чому виходили на протест

Незважаючи на протести колективу Луцького клінічного пологового будинку в окремому корпусі будівлі вже розпочали облаштовувати інфекційний шпиталь.

Для облаштування інфекційного шпиталю, в якому планують розміщувати хворих на COVID-19, виділили окремий корпус. Було вивезено всі меблі та обладнання, натомість завозиться профільне обладнання властиве для інфекційного відділення.

Як повідомили працівники Луцького клінічного пологового будинку журналісту Волинь infa, бурхлива реакція та протест під стінами Луцькради був не через облаштування інфекційного шпиталю на базі пологового будинку, а через те, як персонал медзакладу дізнався про це.

З їх слів, вперше вони дізнались про облаштування інфекційного шпиталю для хворих на COVID-19 у їхньому медзакладі – 10 жовтня, коли на територію пологового будинку приїхали фури з ліжками, для хворих на COVID-19. Тоді стало зрозуміло, що влада щось не договорює. Власне тоді, через декілька днів у фейсбуці колектив медзакладу опублікував звернення з проханням не робити перепрофілювання та не наражати на небезпеку вагітних і породіль, а згодом і вийшли на протест під стіни Луцькради.

Колектив пологового будинку обурив сам факт, що з ними ніхто не порадився, хоча в медзакладі керівництвом була розроблена стратегія дій на випадок погіршення ситуації з коронавірусом в місті. Вона передбачала заходи, які повинні були зробити, якби кількість хворих раптово зросла.

Втім, це не завадило депутатам проголосувати за проект рішення, який власне дозволив проводити зміни у пологовому будинку. Перед тим відповідне рішення ухвалили члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Волинської ОДА.

Після таких дій колективу, правоохоронні органи повідомили, що будуть розслідувати дії керівника Луцького пологового будинку – Михайла Токарчука. Власне сам головний лікар Луцького пологового будинку на даний момент вже три дні перебуває у відпустці.

Що заробляє головний лікар Луцького пологового будинку - Волинь Online

Медперсонал перестав протестувати, але, здається, прийняти таке рішення їм далось не просто. Так як категорично відмовились називати журналісту свої імена.

На сьогодні у розпорядженні Луцького клінічного пологового будинку залишається головний корпус та перший поверх новоствореного інфекційного шпиталю. Там буде надаватись допомога вагітним і породіллям з підозрою на коронавірус чи підтвердженим коронавірусом. Власне цим у медзакладі займались й до переїзду, оскільки у квітні медзаклад підписав «коронавірусний» пакет з Національною службою здоров’я України.

Кесарів розтин – 2400, УЗД – безкоштовне. Що скільки коштує у Луцькому пологовому

Другий, третій та четвертий поверхи будуть відведені для лікування інших пацієнтів з COVID-19. Керівницею інфекційного шпиталю призначили – Ларису Духневич, яка очолює Луцьку міську клінічну лікарню.

Лариса ДУХНЕВИЧ: «Якщо починаємо реформи – на них потрібні гроші, а якщо ні – то це не реальні зміни, а тільки видимість» - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета

Варто зазначити, після переїзду у пологовому будинку вже відбулись перші пологи, в тому числі за допомогою кесарівського розтину. Також не підтвердилась інформація про можливе скорочення персоналу Луцького пологового будинку. Відомо, що частина персоналу за власним бажанням перейде працювати у новостворений «коронавірусний шпиталь» на базі пологового будинку.

Leave a Comment