Поради щодо того, як правильно вибрати ковбасу, дали дієтологи.
Експерти розповіли, яку ковбасу краще всього вживати не тільки без шкоди для здоров’я, але й з користю для організму.
Перший критерій при виборі – колір. Найбільш рожева ковбаса буде шкідливою, адже в якості барвника туди додають селітру. Це одночасно і консервант, і барвник, а регулярне вживання таких продуктів шкодить здоров’ю.
Краще віддавати перевагу «блідому» продукту.
Також уважно перечитайте етикетку – чим менше синтетичних добавок, тим краще. У складі корисної ковбаси буде мінімум харчових Е-добавок.
Лікарі додають, що крім синтетичних добавок м’ясо розбавляють і натуральними інгредієнтами: соєвими концентратами, молочними білковими препаратами, свинячою шкіркою, яловичою жилкою, крохмалем тощо.
З метою утримання вологи використовують каррагінани, які виробляють з червоних морських водоростей.
Загалом ці інгредієнти природні і не заподіють шкоди для здоров’я, втім, потрібно знати міру.