Важливо Волинь Новини

У Волинській ОДА розповіли, чи можна відпочивати на Шацьких озерах

Те, що Шацький район віднесений до “зеленої” зони – не означає, що можна ігнорувати заходи епідеміологічної безпеки і допускати масове скупчення людей. На цьому наголосила головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко під час брифінгу у Волинській ОДА 11 серпня.

Відповідаючи на питання волинян, Наталія Янко пояснила, що карантинні обмеження введені у всій області, не дивлячись на те, що різні районі віднесені до різних зон в залежності від складності ситуації.

Відтак, масові скупчення людей на озерах та інших місцях відпочинку, недотримання соціальної дистанції та порушення інших правил карантину, безумовно негативно впливають на епідеміологічну ситуацію та несуть загрозу поширення коронавірусної інфекції.

Наталія Янко закликала дотримуватися вимог карантинних обмежень, адже із 60 людей, які добровільно погодилися здати тест на коронавірус, 6 виявили позитивний результат, тобто – 10%. При тому, що хвороба у цих людей протікає безсимтомно, вони є небезпечними, адже можуть інфікувати оточуючих.

Leave a Comment