Волинь Новини

Депутат Волиньради хоче на парад до Лукашенка

Депутат облради Володимир Кучер на персональній сторінці в соцмережах 6 травня ц. р. написав, що готовий поїхати на парад Перемоги в столицю сусідньої держави. І покликав інших. Але всі відмовчуються…

Про це повідомляє Волинська газета

«Володимир Зеленський (мається на увазі Президент України, – ред.) не поїде в Мінськ на парад 9 травня, День Перемоги над нацизмом. Звертаюсь до керівництва Волинської обласної ради, обласної адміністрації та колег-депутатів: організовуємо делегацію для поїздки у Мінськ, де спільно з братнім білоруським народом відсвяткуємо подвиг наших дідів у Світовій війні».
Володимир Кучер висловив сподівання, що « ініціатива знайде підтримку, адже крім вшанування пам`яті Героїв, ми побачимо організацію життя в країні, яка не ввела жорстких карантинних заходів щодо поширення коронавірусу».

Наразі ні голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, ні голова облради Ірина Вахович на заклик Володимира Кучера не відреагували. Мовчать й інші колеги-депутати.

В усякому випадку, виїзд не тільки групи депутатів, але навіть одного-єдиного Володимира Кучера в м. Мінськ на парад Перемоги 9 травня проблематичний з багатьох причин. По-перше, кордон України і Білорусі закритий. По-друге, за білоруським законодавством, кожен іноземець, який прибуває з-за кордону, потрапляє на двотижневу обсервацію.

Відтак, навіть якби волиняни якимось чином і опинилися 9 травня в м. Мінську, то на параді із Президентом РБ Аляксандром Лукашенком (усталено називають «бацькою», – ред.) як офіційні представники України вони точно б не побували.

А чому в Мінську таки проводять цей масовий захід?

Сам Аляксандр Лукашенка це пояснив просто. Подається мовою оригіналу:

«Должен сказать, что мы не можем отменить парад. Просто не можем. Я долго над этим думал. Конечно, это эмоциональная, глубоко идеологическая вещь. Надо помнить, что те люди (участники войны. – прим. БелТА) умирали, может быть, и от вирусов, других болезней. Но они это не ощущали порой и об этом не думали. И умирали они ради нас, как бы это пафосно ни звучало. И подумайте, что скажут люди. Может, не сразу, через день, через два после этого, – скажут, что испугались».

Наразі в Республіці Білорусь, де не вводяться карантинні заходи, тільки офіційно зареєстровано понад 20 тис. хворих на епідеміологічну заразу (в Україні – заледве 13тис.).

Щодо Володимира Кучера, то в облраду він пройшов як №1 списку «Радикальної партії Олега Ляшка». Згодом він перейшов у фракцію УКРОП, а потім і донині – в міжфракційне об’єднання «Тільки разом».

Із початком епідемії коронавірусу Володимир Кучер гостро критикує карантинні обмеження влади.

Роман УСТИМЧУК.

Leave a Comment