Новини

Ляшко повідомив скільки Україна отримає смертей від COVID-19 при відміні карантину

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook головний санітарний лікар України Віктор Ляшко написав, що якщо в нашій країні повністю скасувати карантин і не вводити профілактичні заходи, до кінця року число жертв коронавірусної інфекції складе 140 тисяч.

При цьому чиновник пояснив, що введені в Україні профілактичні та протиепідемічні заходи дали свій результат, але не потрібно передчасно скасовувати карантин.

«Як би всім нам не хотілося позбутися від цього карантину і коронавірусу, все-таки потрібно включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А чи не передчасно », – заявив він.

При цьому головний санітарний лікар пояснив, що отримав прогноз від Kyiv School of Economics стосовно жертв коронавірусу в разі передчасного скасування карантину. Ляшко вважає, що результатом передчасного скасування карантину стане 120-140 тисяч летальних випадків вже до кінця 2020 року.

«Урядом планується пом’якшення карантину. Однак при певних умовах. При певних протиепідемічних, а не політичних умовах », – підкреслив санітарний лікар.

Нагадаємо, що в Україні сьогодні в черговий раз зросла кількість заражень COVID-19.

Leave a Comment