До обласного переліку нематеріальної спадщини (НКС) Волині офіційно внесли приготування традиційної страви «Мацик» в Любешівській територіальній громаді.
Читайте також: На українсько-польському кордоні запрацював новий пункт огляду поїздів
Відео з приготуванням цієї традиційної страви створили керівниця аматорського народного колективу «Живиця» Галина Черевко, їй допомагали у цьому Ніна Поліщук, Евеліна Жилко, Ярик Черевко, Григорій Шеметило, зазначила начальниця центру культури та дозвілля Любешівської селищної ради Валентина Лоза, – пишуть на сайті «Нове життя» – новини Любешівщини».
Нагадаємо, одна із родзинок волинського краю – славнозвісний Поліський Мацик. Секрети приготування цього м’ясного смаколика родини передавали з покоління у покоління. І нині збереглися рецепти за якими готували Мацик ще кілька сотень років тому. Мацик – це сиров’ялений продукт виключно зі свинини з натуральними спеціями і травами. Рецепт, на перший погляд, зовсім простий, однак є багато нюансів. Варто правильно розрахувати пропорції, спеції, обрати м’ясо та правильно його висушити.
Читайте також наші новини у Facebook