На Волині зберігся рецепт чорного борщу – автентичної стави, яку готували лише у день, коли різали свиню, – пише ІА Конкурент.
Читайте також: За кошти зібрані на ярмарку у Ківерцівському садочку №3, закупили дрони для 100 бригади
З незвичного: для приготування чорного борщу використовують свіжу кров і квашені буряки. Про це журналістка Олена Лівіцька поділилася у фейсбук-спільноті «Занесло в село».
«Тадааам! Чорний борщ на столі😉
Автентична волинська колярська страва. Готують тільки у день, коли колють свиню. На квашених буряках і з кров’ю.
Крім м’яса чи реберець, «додають всякі хрящі, трохи печінки, нирки, легені» і “дають кров, дрібно квадратами ріжуть буряк, ще оцет – якщо не вкислились буряки”.
Традиція жива. Закололи кабана, борщ – був😋», – йдеться у дописі.
Так готують цю страву у селі Світязь.
Фото Галини Цвид.
Читайте також наші новини у Facebook