Важливо Волинь Новини

На Волині з крові варять чорний борщ (Рецепт)

На Волині зберігся рецепт чорного борщу – автентичної стави, яку готували лише у день, коли різали свиню, – пише ІА Конкурент.

Читайте також: За кошти зібрані на ярмарку у Ківерцівському садочку №3, закупили дрони для 100 бригади

З незвичного: для приготування чорного борщу використовують свіжу кров і квашені буряки. Про це журналістка Олена Лівіцька поділилася у фейсбук-спільноті «Занесло в село».

«Тадааам! Чорний борщ на столі😉

Автентична волинська колярська страва. Готують тільки у день, коли колють свиню. На квашених буряках і з кров’ю.

Крім м’яса чи реберець, «додають всякі хрящі, трохи печінки, нирки, легені» і “дають кров, дрібно квадратами ріжуть буряк, ще оцет – якщо не вкислились буряки”.

Традиція жива. Закололи кабана, борщ – був😋», – йдеться у дописі.

Так готують цю страву у селі Світязь.

Фото Галини Цвид.

На Волині з крові варять чорний борщ (рецепт)
На Волині з крові варять чорний борщ (рецепт)

Читайте також наші новини у Facebook