Важливо Новини

Адвокати оскаржили постанову уряду, яка забороняє гуляти в парку

Адвокати Анатолій Яровий та Юрій Радзієвський з адвокатського об’єднання «Радзієвський та Яровий» подали позов до Окружного адмінсуду Києва і оскаржили положення постанови Кабміну, яка вводить додаткові обмеження для громадян на час карантину.

Про це йдеться у прес-релізі адвокатського об’єднання, повідомляє Громадське телебачення.

Оскаржують постанову уряду від 11 березня №211 з подальшими змінами, які туди вносилися.

Адвокати оскаржують положення, які забороняють переміщення групою осіб в кількості більше двох осіб, відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, відвідування спортивних і дитячих майданчиків, перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу.

Позивачі наголошують — це є порушенням статті 33 Конституції України, яка гарантує право громадян на свободу пересування. Запровадити такі обмеження можна лише законом, а не постановою Кабміну.

«Відповідно до статті 64 Конституції України окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень можуть встановлюватися лише в умовах воєнного або надзвичайного стану. Станом на момент звернення до суду з цим позовом ані військовий, ані надзвичайний стан на території України не введено», — йдеться в позові.

Адвокати наголошують, що запроваджувати такі обмеження баз введення надзвичайного стану — неприпустимо.

У прес-службі суду вже повідомили, що отримали цей позов.

«Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі», — заявили у прес-службі ОАСК.

Нагадаємо, уряд України запровадив нові обмеження на період карантину у межах боротьби з епідемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Leave a Comment